Ik ben er voor uw bovenbeen klachten

Bovenbeenklachten kunnen erg vervelend zijn en de beweging in het dagelijkse leven verminderen. De spieren in het bovenbeen behoren tot de grootste in het menselijk lichaam, een blessure aan het bovenbeen kan dan ook grote gevolgen hebben. Wat zijn bovenbeenklachten/blessures, de oorzaken en wat kunt u doen aan uw bovenbeenklachten? Dit leggen wij graag aan u uit.

Veelvoorkomende bovenbeen klachten

Pijn aan uw bovenbeen?Heeft u last aan uw bovenbeen en ervaar u klachten? Dan hebt u waarschijnlijk last van bovenbeenklachten/blessures. De klachten kunnen acuut ontstaan, die je kunt herkennen aan de roodheid, zwelling of moeite om te bewegen. Ook kunnen de klachten geleidelijk ontstaan, de locatie en de pijn van de klachten is dan vaak moeilijk om aan te geven.

Bovenbeenblessures

Bovenbeenklachten kunnen als last in het dagelijks leven worden gezien. De spieren in het bovenbeen zijn sterk en wordt erg veel gebruikt, waardoor ze ook meer belasting hebben. Doordat de bovenbeenspieren tot de grootste spieren in het menselijk lichaam horen, kunnen klachten hieraan grote gevolgen hebben. Vaak zijn de klachten erg divers en worden ze vaak veroorzaakt door gewrichten die aan de bovenbenen grenzen, zoals de heup of de knie. Er zijn verschillende soorten bovenbeenblessures waar u last van kunt hebben. Veelvoorkomende blessures zijn:

  • Spierblessures: bij een spierblessures heeft u vaak de spier verrekt of zit er een scheurtje in de spier
  • Botbreuk: u heeft een gebroken dijbeen, waardoor u bovenbeenklachten ervaart
  • Bursitis: kort gezegd is dit een ontsteking aan het slijmbeurs in de bovenbeen
  • Ischias: door een beknelde zenuw in de onderrug kan er pijn worden veroorzaakt in het bovenbeen

Wanneer u last heeft van een bovenbeenblessure is het belangrijk om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Onze therapeuten zullen dan samen met u de juiste diagnose stellen om zo een goed behandelplan op te stellen.

Oorzaken bovenbeenklachten

Bovenbeenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zoals eerder aangegeven behoren de spieren in het bovenbeen tot de grootste spieren van het menselijk lichaam. U bovenbenen zijn sterk, maar worden ook erg veel gebruikt waardoor ze meer worden belast en ook sneller last kunnen hebben van klachten. Eigenlijk zijn er een paar oorzaken die het meeste voor zullen komen, hierbij kunt u denken aan:

  • Overbelasting: waarbij de spieren en gewrichten in het bovenbeen herhaaldelijk worden overbelast
  • Trauma: door een val, ongeluk of een sportblessure kan er een botbreuk, spierscheuring of een andere blessure in het bovenbeen zitten
  • Verminderde flexibiliteit: wanneer u minder flexibel bent en de bovenbenen niet regelmatig gebruikt, kan het ervoor zorgen dat er stijfheid en spanning in de spieren zitten. Dit kan vervolgens weer leiden tot het ontstaan van blessures

Door regelmatig te bewegen kunt u bovenbeenklachten/blessures voorkomen. Mocht u toch nog klachten ervaren, dan kunt u altijd contact met ons

Behandeling bovenbeenklachten

Er is niet een oplossing voor uw bovenbeenklachten. Vaak kunt u door uw bovenbenen rust te geven de klachten aanzienlijk verminderen. Wij kunnen u bij AAFysio ook altijd helpen op de bovenbeen spieren sterker en flexibeler te maken, waardoor u waarschijnlijk minder snel klachten zult ervaren.

AAFysio specialist in Burgum

Wij van AAFysio staan altijd voor u en uw lichaam klaar. Samen gaan we eraan werken dat de belastbaarheid van uw lichaam wordt vergroot. Mocht u last hebben van bovenbeenklachten, wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om u van uw klachten af te helpen. 

Geschreven door het team van AAFysio

AAFysio is de praktijk voor fysiotherapie van Auke Attema. In 2013 heb ik de opleiding Fysiotherapie voltooid aan de HanzeHogeschool Groningen. Middels de opleiding fysiotherapie heb ik mijn doel bereikt om me bezig te houden met sport, beweging en mensen helpen.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀