Home > Behandelingen > Manuele Therapie

Manuele Therapie

Manuele therapie is een toepassing welke wordt gebruikt bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Door de pijn ga je, je verhouden en dit is weer van invloed op je houding.

Doel van de manueel therapeut is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant het verbeteren de houding en bewegingen. Specifieke manuele technieken die in gewrichten worden toegepast behoren tot de mogelijkheden van de manueel therapeut.

Effecten van manuele therapie

Effecten van manuele therapie kunnen gelijk merkbaar zijn, je voelt een verbetering van je bewegingsvrijheid en afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Daarnaast kan er indien nodig een trainingstraject worden gestart, dit om preventief te voorkomen dat de klachten terugkomen.

Persoonlijk

Onze praktijk is gericht op persoonlijk contact. We proberen altijd bereikbaar te zijn binnen de openingstijden.

Betrokken

Onze therapeuten zijn onwijs betrokken bij jouw herstel. Je herstel staat bij ons op 1.

Toegewijd

All eyes on you! Dat vinden we erg belangrijk. JIj en je lichaam staan bovenaan ons prioriteitenlijstje.

Werkwijze manueel therapeut

Tijdens de eerste afspraak bij ‘Kliniek Komt Goed’ wordt een screening en een lichamelijk functieonderzoek gedaan. In het gesprek wordt duidelijk hoe de klachten zijn ontstaan en hoe hier mee om wordt gegaan.

Na het maken van een goed beeld, start de manueel therapeut met het lichamelijk onderzoek. Hierbij beoordeelt de therapeut de houding en bewegingen in de gewrichten, eventuele specifieke testen kunnen nog meer duidelijkheid verschaffen .

Lees meer
  • Hoofdpijn-, nekklachten, in combinatie met het slecht functioneren van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, met of zonder uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten, met of zonder rib- en/of borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Kaakklachten.
  • Gewrichts-, spier- of zenuwpijn.

Verwijzing, directe toegankelijkheid en vergoeding

Een verwijzing van de huisarts of specialist is in de meeste gevallen niet noodzakelijk. Middels een screening zal de therapeut beoordelen of je in aanmerking komt voor manuele therapie, waarop een intake en onderzoek kunnen volgen.

De manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden max. 9 behandelingen manuele therapie per jaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Dit bieden we binnen manuele therapie

Craniofaciale therapie

Orthopedisch manuele therapie

Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele Therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Het effect van manuele therapie merkt u normaal gesproken direct; uw houding en de functie van uw gewrichten voelen duidelijk beter aan en het bewegen gaat u stukken makkelijker af.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀