Hoe ontstaan schouderklachten

Om een oplossing te vinden voor uw schouderklachten, is het belangrijk om te weten wat de aard is van de pijn aan uw schouder. Zo kunnen klachten snel ontstaan, maar ook over langere tijd steeds meer worden. Bij schouderklachten die acuut ontstaan, is de oorzaak vaak onduidelijk. De klachten kunnen te maken hebben met:

Wat kan er mis zijn met uw schouder?

Bij schouderklachten ervaart u pijn in en/of rond uw schoudergewricht. Belangrijk om te weten is dat deze pijn ook ervaren kan worden in uw (boven)arm. Dit maakt dat schouderklachten over het algemeen als erg vervelend ervaren worden. Ook kan de pijn van uw schouderklachten uitstralen naar de nek, of zelfs uw vingers. Het geeft vaak extra pijn als u uw arm omhoog beweegt en meestal kunt u niet slapen op uw pijnlijke schouder.

DSC09538-2

De oplossing voor schouderklachten

Zoals eerder genoemd, gaan veel mensen hun armen minder gebruiken als zij schouderklachten ervaren. Dit leidt juist tot een stijve schouder, wat de klachten juist verergert. Over het algemeen is het goed om te proberen uw lichaam gewoon te bewegen. Bewegen voorkomt namelijk dat uw klachten niet erger worden en dat uw schouder niet vast gaat zitten. Probeer wel om te voorkomen dat u teveel kracht op uw schouder zet. Doen ook kleine bewegingen u veel pijn? Geef uw schouder dan een paar dagen rust, maar probeer toch vier keer per dag even voorzichtig of u uw arm alle kanten op kunt bewegen. Een fysiotherapeut kan u helpen met het blijven bewegen ondanks uw klachten.

Met schouderklachten naar de fysio

Ervaart u veel last van uw schouderklachten? Dan kan het geen kwaad om een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Als expert op het gebied van bewegen, de juiste lichaamshouding en het voorkomen van blessures kan uw fysiotherapeut u namelijk helpen om van uw schouderklachten af te komen. Tijdens de intake worden uw klachten onderzocht en stelt de fysiotherapeut samen met u een plan op om uw schouderklachten te verminderen of zelfs verhelpen. In de meeste gevallen bestaat uw behandeling uit het uitvoeren van oefeningen om uw lichaam weer soepel te maken. Zo bent u snel weer van uw schouderklachten af en kunt u dergelijke klachten in de toekomst voorkomen.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀