Welke klachten horen bij armpijn?

Armpijn is meestal duidelijk te herkennen, omdat de pijn zich specifiek in uw arm bevindt. Deze pijn kan ook uitstralen vanuit uw hand of uw schouders en nek. Als u last hebt van armpijn, kunt u de volgende klachten ervaren:

De oplossing voor armklachten

Omdat alle klachten uniek zijn, is er geen eenduidige oplossing voor armklachten. De oplossing is namelijk afhankelijk van het type klacht dat u ervaart. Hebt u last van uw arm door een langdurige overbelasting? Dan zullen uw klachten afnemen op het moment dat u uw arm ook minder belast. In sommige gevallen is het goed om de belastbaarheid van uw arm juist op te bouwen. Dit doet u door in samenwerking met de fysiotherapeut oefeningen te doen die de kracht in uw armen doet toenemen. Ook stress kan invloed hebben op uw armklachten, het verminderen ervan zorgt in sommige gevallen ook voor een afname van uw armklachten. 

6

Naar de fysio met armklachten

Wilt u graag snel van uw armklachten af, maar weet u niet hoe? Twijfel dan niet en maak een afspraak bij de fysiotherapeut. Bij AAFysio zijn de therapeuten experts op het gebied van het bewegingsapparaat, wat inhoudt dat ze veel kennis hebben over (klachtenvrij) bewegen. De fysiotherapeut onderzoekt uw armklachten en stelt samen met u een plan op om zo snel mogelijk de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. Zo bent u geholpen en kunt u uw dagelijkse bezigheden zonder zorgen hervatten.

Hoe ziet fysiotherapie bij armklachten er uit?

Het is begrijpelijk dat u graag wilt weten hoe het traject bij de fysiotherapeut er uitziet als u armklachten heeft. Bij AAFysio starten we uw traject met een intake. Bij de intake gaat de therapeut met u in gesprek en wordt uw klacht onderzocht. Daarna kijkt de therapeut samen met u naar de beste behandelopties. Uw behandeling kan bestaan uit oefeningen, adviezen en therapieën. Voorbeelden van therapieën zijn dry needling, medical taping en manuele therapie. U werkt na de intake samen met uw fysiotherapeut aan een spoedig herstel van uw armklachten.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀