Home > Klachten > Knie

Knieklachten

Knieklachten zijn erg vervelend en komen helaas veel voor. Knieklachten kunnen ontstaan op vele manieren, bijvoorbeeld door een verdraaiing of overbelasting. Wat is kniepijn precies, welke knie klachten komen veel voor en hoe kun je knieklachten oplossen? Dit en meer vertellen we je graag.

Last van pijn aan de knie?

Als je last van je knie hebt kan dit komen door verschillende oorzaken, zowel acuut als chronisch. Meestal gaan knieklachten binnen een paar maanden vanzelf weer over. Toch is het belangrijk om te kijken naar de aard van uw klachten, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen tijdens het herstel van je knie.

Hoe onstaan knieklachten?

Knieën gebruiken we iedere dag. Om te lopen, opstaan, draaien of als we springen. Als we tuinieren zitten we op onze knieën, als we traplopen zetten we er veel kracht op. Daarom is het niet vreemd dat knieklachten kunnen ontstaan.

Knieklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo kun je last hebben van een zere knie door een val of verkeerde beweging. In dat geval kun je verschillende oorzaken hebben zoals een gekneusde of verrekte knie, maar je kunt ook je knieband of kruisband hebben verrekt of gescheurd.

Ook overbelasting kan de oorzaak zijn van je knieklachten. Slijtage door ouderdom komt ook voor bij de knie.

Wat kan er mis zijn met je knie?

Knieklachten kunnen dus ontstaan door een verkeerde beweging of een val, overbelasting of door slijtage. Dit maakt dat de knie gevoelig is voor verschillende soorten aandoeningen, zoals:

De pijn kan soms duidelijk aan de binnenkant of buitenkant van je knie zitten.

De locatie van je pijn zegt vaak veel over je knieblessure. Onze fysiotherapeuten helpen je om de juiste diagnose vast te stellen. Ook kunnen zij een behandelplan opstellen, waardoor je knieklachten verminderd of verholpen worden op verantwoorde wijze.

Fysiotherapie Leeuwarden | Fysiotherapie Drachten

Welke klachten horen bij kniepijn?

Als u last hebt van kniepijn, kunt u last hebben van de volgende klachten:

De oplossing voor knieklachten

Er is geen eenduidige oplossing voor alle mogelijke knieklachten. Vaak gaat kniepijn door overbelasting vanzelf weer over.

Het helpt om de knie een tijdje wat meer rust te geven. Dit doe je door de beweging die je pijn veroorzaakt een tijdje niet (te veel) te maken. Als de pijn lang aanhoudt, is het verstandig om een afspraak te maken bij een specialist.

Naar de fysio met knieklachten

Heb je veel last van je knie? Dan is het een goed idee om een afspraak te maken met een fysiotherapeut. De fysio is de expert op het gebied van bewegen, de juiste lichaamshouding en het voorkomen en verhelpen van klachten.

De fysiotherapeut of manueel therapeut kan met je een plan opstellen waarbij de focus ligt op het verminderen of verhelpen van je knieklachten. Kun je de knie niet meer strekken of kun je niet op je been staan? Dan is het belangrijk om de huisarts te bellen.

Geschreven door het team van AAFysio

AAFysio is de praktijk voor fysiotherapie van Auke Attema. In 2013 heb ik de opleiding Fysiotherapie voltooid aan de HanzeHogeschool Groningen. Middels de opleiding fysiotherapie heb ik mijn doel bereikt om me bezig te houden met sport, beweging en mensen helpen.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀