Home > Training

Training

Indien je geblesseerd bent of lichamelijke klachten ervaart, wil je weer zo snel mogelijk op je oude niveau terug komen.

Samen met AAFysio kijk je welke route naar herstel het beste is om te volgen. AAFysio begeleidt je in de beste route richting herstel. Die route kan voor iedereen anders zijn. Het doel is hetzelfde: snel klachtenvrij je werk kunnen uitvoeren of je hobby of sport kunnen beoefenen. AAFysio probeert iedereen van dienst te zijn en te helpen van jong tot oud en zowel sporters als niet-sporters.

AAFysio is gespecialiseerd in verschillende disciplines. Hieronder kun je meer informatie vinden.

Dit bieden we binnen training

AAFysio is gespecialiseerd in verschillende disciplines. Hieronder kun je meer informatie vinden.

 

Training op maat

Alle trainingen worden op maat gemaakt. Hiervoor worden altijd eerst, middels een intake en onderzoek, doelen op maat gesteld. Door een try-out en specifieke testen doen we een nulmeting, we bepalen je niveau voor de training. In overleg wordt vervolgens aan het juiste trainingstraject of behandelplan gewerkt. Na een bepaald aantal trainingen meten we je nieuwe niveau en kunnen we desgewenst de doelen bijstellen.

Rug Revalidatie Systeem

Na een behandeltraject in de behandelkamer kan er worden gekozen voor een preventieve RRS training om de rug weer meer belastbaar te maken.

Na een traject met rugklachten brengen we eerst nogmaals jouw situatie, middels een try-out in kaart. We kijken zorgvuldig naar welk gedeelte van de rug mag worden versterkt en in welke bewegingen je nog wat kunt winnen. Vervolgens wordt op basis daarvan een schema opgesteld welke je thuis en in de oefenzaal steeds een niveau om hoog gaat trainen. Kilogrammen zijn niet direct van belang, techniek en een goede balans daarentegen wel. Dit om grote en kleinere spieren goed met elkaar te laten communiceren.

Het doel wat vooraf is gesteld, (kan van topsport tot tuinieren zijn) wordt tot een bepaalde kaart behaald. Is deze kaart behaald dan wordt besproken welke oefeningen het beste kunnen worden gedaan om dat niveau vast te houden.

Middels het RRS, een methodisch rug revalidatie systeem, leren mensen weer vertrouwen te krijgen in hun rug en gaan ze deze weer op de juiste manier gebruiken. Door specifieke oefeningen te doen, waar bij goed naar de uitvoering wordt gekeken, ontstaat er een route naar een sterkere rug. Een oefenschema voor thuis helpt je om sneller je doelen te behalen.

Van AA(Fysio) naar een B(etere) rug.

Actieve revalidatie

Vroeger was de fysiotherapeut vaak en vooral in zijn cabine aan het behandelen, de laatste jaren mogen patiënten meer samen met de fysiotherapeut de route naar herstel bewandelen. Dit betekend een actieve behandeling/actieve revalidatie voor fysiotherapeut en patient.

De fysiotherapeut is nu meer de begeleider tijdens dit actieve revalidatie traject, waarbij datgene getraind wordt wat als duidelijke functionele beperking door de patiënt is aangegeven.

In het kennismakingsgesprek is door de patiënt aangegeven op welk niveau van sport, hobby of werk diegene weer sam_2682wil terugkeren. Voordat de trainingen van start gaan wordt eerst gekeken of dit realiseerbaar is, om vervolgens te starten met deze nuttige informatie. Deze specifieke informatie bepaald welke oefeningen worden gekozen om het doel te behalen, door deze oefeningen te doen wordt de functionele belastbaarheid van de patient naar een hoger niveau gebracht en gelijktijdig de specifieke belastbaarheid welke in het begin te laag was en de beperkende en storende factor was.

De belastbaarheidsverhoging zorgt ervoor dat de belasting welke je gewend bent niet meer voor problemen zorgt. Waardoor de preventieve werking van de training duidelijk wordt.

Het misschien wel allerbelangrijkste effect van functionele training en belastbaarheidsverhoging is de preventieve werking welke eruit voortkomt.

Begeleiding De begeleiding van de oefentrajecten worden verzorgd door ervaren fysiotherapeuten. De begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband (max 3 a 4 personen) plaatsvinden. Door een efficiënte organisatie en beperkte groepsgrootte blijft individuele controle en begeleiding mogelijk.

Actieve revalidatie/oefentherapie vormt bij AAFysio een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Hiermee pakken we de oorzaak van uw klacht aan; die vaak te maken heeft met verminderde spierkracht, conditie, (core)stabiliteit of coördinatie. Je ervaart zo ook op langere termijn effect van de behandeling.

168Je traint bij AAFysio training onder begeleiding van de fysiotherapeut. Aanvullend krijg je oefeningen en advies mee voor je thuis-, werk- of sportsituatie. Zo kun je ook zelfstandig aan je herstel werken en is resultaat nog sneller binnen handbereik!

Running Therapie

168Je traint bij AAFysio training onder begeleiding van de fysiotherapeut. Aanvullend krijg je oefeningen en advies mee voor je thuis-, werk- of sportsituatie. Zo kun je ook zelfstandig aan je herstel werken en is resultaat nog sneller binnen handbereik!

Core Stability Training

Core stability training is het trainen van de kern van je lichaam, je rug en buikspieren. Deze training is erg belangrijk in het voorkomen en behandelen van blessures bij o.a. sporters. De reden van het trainen van de kern van je lichaam is omdat dit de basis is van waaruit bewegingen plaatsvinden.

Krachten die ontstaan tijdens bewegingen die we maken, beginnen in de rompspieren. Vanuit je romp worden deze verdeeld over de armen en de benen. Blessures nemen dus toe als deze krachten verkeerd verdeeld worden.

Recentelijk onderzoek geeft aan dat o.a. -De kans op liesblessures kan afnemen bij het trainen van de rompstabiliteit. -De spronghoogte toeneemt naarmate je een goed getrainde ‘core’ hebt. -Chronisch lage rugklachten op een positieve manier beïnvloedt worden door core stabilitiy training. -De veelal bekende ‘sixpack’ wordt vaak als eerst genoemd als je het over buikspieren hebt. Wat mensen niet weten is dat daarom heen ook nog diepe- lage- en flankbuikspieren zijn. Daarnaast mogen we ook de samenwerking met de rugspieren zeker niet vergeten. De buik- en rugspieren zijn belangrijk in het sturen van je wervelkolom. De techniek om deze buikspieren aan te spannen en vervolgens de communicatie tussen al deze spieren sturing te geven is het eerste doel. Daarna wordt dit geoefend in verschillende oefeningen en tijdens bepaalde activiteiten.

Bij mensen met rugklachten is deze communicatie ontregeld en spannen deze belangrijke spiergroepen niet of te laat aan. Er wordt nog steeds onderzoek naar gedaan en er komt steeds meer bewijs dat rompstabiliteit een belangrijk onderdeel is in de revalidatie. Bij preventie, het voorkomen van een blessure, is dit zeker ook het geval. Er wordt onderscheid gemaakt in coördinatie van de spieren, uithoudingsvermogen in de spieren en kracht in de spieren. Een juiste opbouw is dus van belang en bij ‘AAFysio’ ben je daarvoor aan het juiste adres.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀