Home > Onze Willyant voor de derde keer op rij IFKS kampioen!

Onze Willyant voor de derde keer op rij IFKS kampioen!

Afgelopen weekend wist Team Tjoelker, onder andere het team met onze eigen Willyant voor de derde keer op rij kampioen te worden bij de IFKS. Hiermee hebben zij het hoogst mogelijk haalbare bij de IFKS bereikt. Je leest hieronder het artikel van ActiefOnline over dit spektakel. Ook hebben we Willyant gevraagd wat ze voelde op het moment dat ze kampioen werd met haar team!

Tjoelker en zijn bemaning evenaren de prestatie van Jelle Talsma uit Warten: drie maal achtereen kampioen: in de C-, de B- en de A-klasse. Maar Tjoelker presteerde in feite nóg beter, door voorafgaand aan deze drie titels nog tweemaal kampioen te worden in de kleine a-klasse (skûtsjes tot 17,10 meter lengte), met de Engelina Smeltekop: vijf maal kampioen in vijf kampioenschappen achtereen. (ActiefOnline, 2022)

Concurrent tot het laatste moment 

Tot de laatste wedstrijd op de Lemster Baai, zaterdagmiddag 20 augustus 2022, stond Tjoelker nog tweede in het klassement in de A-klasse, achter de ‘oude rot’ Sikke Heerschop. Door de (vanwege weinig wind lang uitgestelde) wedstrijd bij Lemmer te winnen én doordat Heerschop sr. als zevende eindigde (na als laatste te starten), won Tjoelker het klassement met 19,8 punten. Heerschop werd tweede in het klassement met het skûtsje Ingelskman, met 23,9 punten. “Bizar!” zei Tjoelker als eerste reactie voor de microfoon van Omrop Fryslân. (ActiefOnline, 2022)

Geschreven door het team van AAFysio

AAFysio is de praktijk voor fysiotherapie van Auke Attema. In 2013 heb ik de opleiding Fysiotherapie voltooid aan de HanzeHogeschool Groningen. Middels de opleiding fysiotherapie heb ik mijn doel bereikt om me bezig te houden met sport, beweging en mensen helpen.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀