Home > Revalidatie Friesland

Revalidatie in Friesland

Op zoek naar een goed adres voor revalidatie in Friesland? Revalideer bij AAFysio! Onze betrokken therapeuten zetten uw herstel op 1 en begeleiden u tijdens een revalidatietraject na een operatie, aandoening of blessure. 

Wanneer revalideren?

Of het nu gaat om een sportblessure, longklachten of een verminderde lichamelijke conditie na een operatie, revalidatie helpt. De gevolgen van klachten zijn altijd vervelend, vaak complex en soms blijvend, maar een op maat gemaakt revalidatietraject helpt de belastbaarheid van uw lichaam weer te vergroten. In de meeste gevallen helpt revalidatie zo goed dat u weer pijnvrij door het leven kunt.

Revalidatie in Leeuwarden

Bent u op zoek naar een goed adres voor revalidatie in Leeuwarden of omstreken? Burgum ligt op steenworp afstand van Burgum. Zowel met het Openbaar Vervoer als met de auto bent u in zo’n 20-30 minuten in Burgum. Bij AAFysio zijn we van mening dat u met revalidatie het totaalplaatje nodig heeft. Met onze samenwerking met AAFit en overige partners, mag u ervan uitgaan dat u de volledige handvaten krijgt om samen met ons goed te revalideren! 

Persoonlijk

Onze praktijk is gericht op persoonlijk contact. Wij proberen altijd bereikbaar voor u te zijn binnen openingstijden.

Betrokken

Onze therapeuten zijn onwijs betrokken bij uw herstel. Uw herstel staat bij ons op 1.

Toegewijd

All eyes on you! Dat vinden we erg belangrijk. U en uw lichaam staan bovenaan ons prioriteitenlijstje.

Hoeveel kost een revalidatietraject?

Hoeveel kost een revalidatietraject eigenlijk? Onder revalideren verstaan we het herstellen na een behandeling of operatie of na een ongeval. De meeste mensen komen niet vaak in aanraking met het volgen van een revalidatietraject, het is dus logisch als u vragen hebt op het moment dat u of iemand uit uw omgeving een revalidatietraject moet volgen. Een belangrijk onderdeel van revalideren, waar veel vragen over binnenkomen, is het onderdeel kosten. Hoeveel kost een revalidatietraject, wat wordt er vergoed, is elke revalidatie hetzelfde en hoe wordt de prijs van een revalidatietraject bepaald? Om u een antwoord te bieden, hebben we de belangrijkste vragen èn antwoorden hieronder verzameld. 

Bij AAFysio begint revalideren met kennismaken, zodat we samen met u doelen kunnen stellen. Na de kennismaking wordt er voor u persoonlijk een revalidatieschema opgesteld, waarbij u onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut alleen of in kleine groepjes (maximaal 3 à 4 personen) aan de slag gaat. Waar u bij een individueel oefenprogramma op de meest efficiënte manier het beste uit uw lichaam haalt, zorgt het trainen in groepsverband voor motivatie en plezier. 

Hoe werkt revalideren?

Hoe een revalidatietraject eruit ziet, is per persoon verschillend. Voor iedere kwaal is namelijk een andere aanpak vereist. Bij mensen met longklachten ligt de focus bijvoorbeeld op het op een verantwoorde manier trainen om de conditie te onderhouden of verbeteren, terwijl er bij rug-, nek- en schouderklachten ook meer manuele fysiotherapie nodig kan zijn om klachten te verminderen. 

Bij AAFysio begint revalideren met kennismaken, zodat we samen met u doelen kunnen stellen. Na de kennismaking wordt er voor u persoonlijk een revalidatieschema opgesteld, waarbij u onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut alleen of in kleine groepjes (maximaal 3 à 4 personen) aan de slag gaat. Waar u bij een individueel oefenprogramma op de meest efficiënte manier het beste uit uw lichaam haalt, zorgt het trainen in groepsverband voor meer motivatie en plezier.

Onder begeleiding sporten, manuele fysiotherapie en mindfit, het kan allemaal bijdragen aan uw herstel. Doordat de combinatie van verschillende therapieën bij ons mogelijk is, is een revalidatietraject een compleet traject waar u zowel fysiek als mentaal verbetering door ondervindt. 

Onder begeleiding sporten, manuele fysiotherapie en mindfit, het kan allemaal bijdragen aan uw herstel. Doordat de combinatie van verschillende therapieën bij ons mogelijk is, is een revalidatietraject een compleet traject waar u zowel fysiek als mentaal verbetering door ondervindt. 

Een revalidatietraject is erg persoonlijk, daarom is het lastig om van tevoren te zeggen hoe lang een revalidatietraject zal duren. Voor relatief kleine blessures is het revalidatietraject over het algemeen korter dan bij grotere, complexe problemen. Onze deskundige therapeuten stellen altijd samen met u een plan op, waarin de duur van uw traject ook besproken zal worden. 

Een aantal van onze partners zijn inderdaad ziekenhuizen, huisartsen en doktoren. Daarnaast hebben we ook verschillende specialisten in onze praktijk die u met verschillende klachten kunnen helpen. Zo werken we samen met deskundige partijen om u de zorg te bieden die u nodig hebt. 

De actieve revalidatie vindt plaats in de oefenzaal van AAFit. AAFit is ons bewegingscentrum en zit onder hetzelfde dak als wij. Vanwege de uitgebreide oefenzaal krijgt u niet alleen de begeleiding om sterker te worden, maar heeft u ook de beschikking over de juiste apparaten om uw belastbaarheid hoog te houden!

Vergoeding revalidatie in Friesland

Hoe zit het met de vergoeding bij revalidatie en fysiotherapie? Dat is een vraag die we vaak horen. Sinds 1 januari 2006 is fysiotherapie vrij toegankelijk, dat betekent dat u in de meeste gevallen geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig heeft. Hoe het zit met de vergoeding van fysiotherapie vanuit uw zorgverzekering, kunt u het beste vragen bij uw eigen zorgverzekering.

Revalidatie onder de verantwoordelijkheid van een medisch specialist krijgt u vergoed uit de basisverzekering, mits u een verwijzing heeft van een arts. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor revalidatie in Friesland? En wilt u met ons kennismaken om uw doelen te bespreken? Maak dan nu een afspraak bij AAFysio en ervaar onze persoonlijke aanpak zelf!

Geschreven door het team van AAFysio

AAFysio is de praktijk voor fysiotherapie van Auke Attema. In 2013 heb ik de opleiding Fysiotherapie voltooid aan de HanzeHogeschool Groningen. Middels de opleiding fysiotherapie heb ik mijn doel bereikt om me bezig te houden met sport, beweging en mensen helpen.

Online
Auke | AAFysioX

Chat nu met Auke

Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀